Publikum


Brattingsborg Gods er ikke et museum, men en privatejet og aktiv landbrugsvirksomhed.

Derfor er der, bl.a. af sikkerhedsmæssige grunde (store maskiner, landbrugskørsel m.m.), adgang forbudt for offentligheden. Færdsel på godsets områder kræver således enten et fagligt ærinde eller en forudgående aftale herom.

I højsæsonen (typisk fra ultimo juni til primo august) åbnes parken for publikum, ligesom små og større grupper hele året kan bestille en spændende rundvisning med fokus på historie og drift.

Du kan læse mere om Brattingsborgs forskellige publikumsaktiviteter her på siden.


parken_2018_TAM_4566

HOVEDBYGNING

Hovedbygningen ved Brattingsborg Gods blev opført i årene 1870-1898. Opførslen blev påbegyndt af arkitekt Borring og færdiggjort af arkitekt Borch.

Da hovedbygningen fungerer som privat bolig, er den ikke åben for offentligheden. I stedet kan den charmerende bygning i nygotisk engelsk inspireret stil nydes udefra på en gåtur i parken, der er åben for publikum tirsdage og torsdage fra medio juni til medio august - for nærmere info se "Park".

parken_2018_TAM_4569

PARK

Parken er på 6 ha og inspireret af den engelske renæssancestil. Her kan du nyde det harmoniske samspil mellem hovedbygning, park og natur. Parken, der blev anlagt i 1870, falder naturligt ind i landskabet og byder på udsigt, store plæner, buske og gamle træer.

På det første stykke af turen rundt i parken kan man endvidere dreje til venstre ad en sti, der slynger sig ned forbi det gamle voldanlæg "Barfredsholm" (cirka år 1240), hvor Nationalmuseet i sommeren 2012 foretog udgravninger og gjorde flere spændende fund (se infotavle på stedet).


Åben tirsdage og torsdage fra d. 26. juni til d. 2. august 2018 fra kl. 10-16.

Entréprisen er kr. 40,- for voksne og kr. 30,- for børn (3-15 år). Børn under 3 år gratis adgang.jæger_arrangement_brattingsborg_TAM_2417

RUNDVISNING OG ARRANGEMENTER

Hele året kan der bestilles rundvisning for små og store grupper på Brattingsborg Gods. Med rundvisningen får den enkelte gruppe et levende indblik i historien bag godset og driften af en moderne landbrugsvirksomhed. Der fortælles om bygninger, park, jagt, skov, naturpleje, maskiner og tanker om fremtiden. Rundvisningen foregår på dansk og varer ca. 1 time.

Rundvisning for busgrupper, skoleklasser, foreninger m.m. kan bookes hos Brattingsborg Godskontor..

Pris pr. grupperundvisning: Kr. 1.500,00 ekskl. moms.


brattingsborg_ramsløg_blomst_TAM_8649

FÆRDSEL I SKOVEN

Skovene under Brattingsborg Gods er privatejet, men offentlig færdsel på veje og stier er tilladt for gående og cyklister fra kl. 6.00 til solnedgang.

Motorkøretøjer er kun tilladt fra 1. maj til 31. maj og fra 1. oktober til 31. oktober og kun ad den direkte vej fra indkørslen til Brattingsborg Skov og til Lushagen. Parkering må kun finde sted på P-pladsen før skoven eller på P-pladsen ved stranden nær Lushagen. Se iøvrigt infotavle ved indkørsel til skoven.

Ved ønskes om afholdelse af særlige arrangementer i skoven skal der indhentes skriftlig tilladelse fra Brattingsborg Godskontor.ferie_lejligheder_TAM_3627

VESBORG FYR

Det flotte gamle hvide fyr er opført i 1858, og er et oplagt udflugtsmål. Fra fyrtårnet er der vid udsigt over Samsø Bælt mod Fyn, Sjælland og Jylland. Fyret ligger midt i et gammelt voldanlæg, og ved opgangen til fyret fortæller Samsø Museum om Samsøs middelalderborge i det gamle krudthus.

Du kan også holde ferie i et af stedest 4 unikke ferieboliger. Se menupunkt Vesborg Fyr eller Udlejning af ferieboliger.

Der er åbent hver dag kl. 11-18 fra 25. marts til 21. oktober i Krudthus og Fyrtårn. Entré til Fyrtårn: Voksne kr. 15 - Børn under 16 år kr. 5.